Бивш общински съветник и кандидат-кмет от две различни партии е диджеят, арестуван за силна музика, от час той е на свобода и в друго заведение

Задържаният за нарушаване на нощната тишина и неизпълнение на полицейски разпореждания диджей от разградското село Раковски е бивш общински съветник и кандидат за кмет на родното си село.

Дарик-Разград научи, че става въпрос за 41-годишния Мустафа Назъм Мустафа. През мандата 2011-2015 г. той бе общински съветник от БСП, дори бе областен лидер на младежката структура на социалистите. Изненадващо през есента на 2015 г. обаче, още докато бе общински съветник от БСП, бе номиниран за кандидат за кмет на село Раковски от партия ГЕРБ, като бе уточнено, че не е подавал молба за членство в управляващата партия. Назъм изгуби катастрофално изборите за селски кмет и оттогава се изгуби от политическата сцена.

Очевидно се е подвизавал на друга сцена – като водещ на сватбени тържества с псевдонима DJ Джамбо. Именно на подобно празнично събитие в ресторант „Мимоза” в нощта на 7 срещу 8 юли  е задържан от полицията при трето посещение на органите на реда след сигнали на жители на съседни жилищни блокове, които не можели да спят от силната музика – в 22,30 ч., в 23,40 ч. и в 0,27 ч. Джамбо е прякор на Мустафа Назъм още от годините, когато бе футболен съдия в селските групи в региона. Оттогава е първата му медийна изява. През 2008 г. по време на мач между „Локомотив”-Самуил и „Левски”-Подайва реферът бе нападнат от двама футболисти на домакините, изпаднал в безсъзнание, но се съвзел, за да покаже червени картони на биячите си. Година по-късно футболистите бяха осъдени на глоби.

Най-вероятно глоба чака сега шумния диджей. С поведението си той е нарушил Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Разград. За нарушаване на „Чл.4/1/ Забранява се извършването на дейности от стопански и битов характер в жилищните сгради и около тях, които предизвикват шум, нарушаващ спокойствието на гражданите в часовете от 14.00 до 16.00 и от 22.00 до 06.00.” санкцията варира от 50 до 1000 лева. Любопитното е, че тази наредба е приета през 2004 г., но няколкократно изменяна през годините, включително и в мандата на общинския съветник Мустафа Назъм, така че не е изключено сам да е гласувал размера на наказанието си.

Освен общински служител Назъм бе и служител в Общинско предприятие „Паркстрой”. След загубата на кметските избори той не отишъл няколко дни на работа и бил уволнен, по-късно обаче съдът го възстанови на работа.

Съща така любопитно е, че доста по-рано от 24-те часа, за които е задържан, Назъм е освободен от ареста. В 19,00 ч. днес той е пожелал на своите приятели в социалната мрежа Фейсбук „Успешна, спорна и късметлийска седмица”, като се отбелязал в друго посещавано разградско заведение. По снимката личи, че е просто клиент, а не е там в диджейските си функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *