Бившият кмет си получи обезщетението по делото срещу полицая за Фейсбук публикация

Влезе в сила съдебното решение по гражданското дело на бившия кмет на Разград д-р Валентин Василев срещу полицая Павлин Павлов за негова публикация в социалната мрежа Фейсбук.

Василев считаше, че в пост на своя профил Павлов му е нанесъл обида и е унижил честта и достойнството му, освен това е разпространил и неистински твърдения. Бившият кмет и настоящ директор на Държавното северноцентрално предприятие предяви иск в размер на 10 000 лева, Районен съд-Разград обаче прецени, че той е частично основателен и присъди обезщетение от 3000 лева за използването в публикацията на изразите: „боклук долен”, „боклуци като теб” и „кирливия задник”. Магистратите обаче разпоредиха Василев да плати на Павлов съдебни разноски в размер на 1180 лева, а разноските, които Павлов дължи са 270 лева.

Решението не е обжалвано в двуседмичния срок и вече е влязло в сила – съобщи защитата на полицая. Дори е извършено и разплащането, с приспадането на разноските се оказва, че Павлов дължи на Василев около 2000 лева.

На този етап не е ясно дали бившият кмет е изпълнил обявения от неговия адвокат още в началото на процеса ангажимент да дари парите от гражданския иск за различни цели, като част от тях – за дейността на Детска танцова школа „Хорце”, която е повод за сагата. От Центъра за работа с деца, към който функционира школа съобщиха, че подобно дарение не са получавали. Възможно е обаче други формации да са станали бенефициенти на подобен жест без това да е оповестено публично.

One Reply to “Бившият кмет си получи обезщетението по делото срещу полицая за Фейсбук публикация”

  1. Сега полицаите ще му ги вземат десетократно от глоби,кадето го спрът ще има АКТОВЕ,честито!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *