Без нарушения при първите проверки на ловците

Полицейски служители от областната дирекция в Разград започнаха масови проверки на ловните дружинки в областта по време на откриването на ловния сезон на групов лов на дива свиня – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Униформените осъществяват контрол при пренасяне на оръжието на ловците.

По време на проверките преди началото на ловните излети полицейските служители обърнаха внимание на безопасното боравене с огнестрелно оръжие и стрелба само по цел, която е ясно видима, на забраната за носене и ползване на оръжие след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

Проверка на членска карта, заверен билет за лов за настоящата година и инструктаж за безопасност – с това започна първият излет на дружинка №11-Разград в местността „Пчелина“. Полицейските служители Румен Аврамов и Ангел Колев извършиха проверка на разрешителните и начина на пренасяне на оръжията на ловците. Според нормативните изисквания оръжието трябва да бъде в затворено в транспортен куфар или в калъф, който има заключващо устройство на спусъка.

Във връзка с необходимостта от превенция за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът трябва да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция. Ловците са инструктирани да са бдителни и ако установят умрели диви свине или с нетипично поведение да подадат сигнал към компетентните служби.

Ловният сезон приключва на 28 февруари, като дотогава по време на излетите дружинките ще бъдат системно проверявани от служители на МВР и РДГ.

Снимки: ОДМВР-Разград

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *