Без изменение в борда на директорите на болницата

МБАЛ

Днес се проведе извънредно общо събрание на „Св.Иван Рилски“ АД – съобщават от управата на лечебното заведение.

На него държавата, която притежава 440.02 акции, или 86.83 процента от капитала на дружеството, бе представлявана от упълномощен представител на РЗИ. На заседанието присъства и представител на Община Разград, която е собственик на 25.415 акции /5.01 процента от капитала на дружеството/.

Общото събрание реши, че се запазва досегашният съвет на директорите на лечебното заведение – председател на борда остава Теодор Гарвалов, изпълнителен директор – д-р Гечо Жеков, за член на съвета на директорите си остава д-р Петър Тодоров.

Министерството на здравеопазването, който е принципал на областната болница, запазва доверието си към сегашния ръководен екип.

Разград24/7 припомня, че за насрочването на извънредното общо събрание се разбра на сесията на Общински съвет-Разград. В дневния му ред влизаше промяна в състава на директорския борд, като на мястото на д-р Петър Тодоров държавата предлагаше представител на Министерството на здравеопазването. Представители на седемте общини, които имат минимални дялове в акционерното дружество, не бяха поканени официално, разградският местен парламент обаче взе решение да изпрати свой представител, който да глусава “въздържал се” по точките от дневния ред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *