Без изменение в борда на директорите на болницата

МБАЛ

Днес се проведе извънредно общо събрание на „Св.Иван Рилски“ АД – съобщават от управата на лечебното заведение.

На него държавата, която притежава 440.02 акции, или 86.83 процента от капитала на дружеството, бе представлявана от упълномощен представител на РЗИ. На заседанието присъства и представител на Община Разград, която е собственик на 25.415 акции /5.01 процента от капитала на дружеството/.

Общото събрание реши, че се запазва досегашният съвет на директорите на лечебното заведение – председател на борда остава Теодор Гарвалов, изпълнителен директор – д-р Гечо Жеков, за член на съвета на директорите си остава д-р Петър Тодоров.

Министерството на здравеопазването, който е принципал на областната болница, запазва доверието си към сегашния ръководен екип.

Разград24/7 припомня, че за насрочването на извънредното общо събрание се разбра на сесията на Общински съвет-Разград. В дневния му ред влизаше промяна в състава на директорския борд, като на мястото на д-р Петър Тодоров държавата предлагаше представител на Министерството на здравеопазването. Представители на седемте общини, които имат минимални дялове в акционерното дружество, не бяха поканени официално, разградският местен парламент обаче взе решение да изпрати свой представител, който да глусава “въздържал се” по точките от дневния ред.

 1,048 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *