Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“ получи наградата „Никола Икономов“ пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови

Пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови бе връчена наградата „Никола Икономов“ на ръководителите на Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“. Церемонията бе част от отбелязването на Деня на народните будители, организирано от Община Разград – припомнят от пресслужбата на местната управа.

Събитието започна с изпълнение на добруджанска народна песен от солистката на Капански ансамбъл-Разград Руска Станчева – поздрав за съвременните будители – културни, просветни дейци, научни работници.

Решението на Общински съвет-Разград за удостояването на  Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“ с наградата на името на Никола Икономов бе прочетено от председателя на местния парламент Стоян Ненчев. То бе взето на заседанието на Общинския съвет на 19 октомври единодушно с 26 гласа „за“. Плакетът с лика на българския възрожденец бе връчен на дългогодишния ръководител на Балетната школа Мария Керчева от заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев. Г-н Добрев поздрави и ръководителите са състава Виолета Желязкова и Милена Милева. Наградата се връчва по повод богатия 46-годишен принос на Балетната школа към местната култура и във връзка със значимата 165-годишнина на читалищното дело в България. От името на Балетната школа дългогодишният й ръководител Мария Керчева благодари за наградата на Община Разград. „Благодаря и на читалище „Развитие „, което е моят живот, оттам и животът на моите колежки. Ние обичаме балета и затова и децата обичат нас и самия балет. Радваме се, че имаме приемственост и много деца.“ – каза още Мария Керчева.

След връчването на наградата „Никола Икономов“ бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на българските възрожденци. От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец поднесоха заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев. Цветя поднесе и заместник-кметът Хабибе Расим. Своята почит към народните будители с венци и цветя отдадоха и: Областният управител Иван Борисов и заместниците му Найден Късов и Драгомир Златев, началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков, както и представители на Синдикат на българските учители, НЧ“Развитие 1869“, Театрално-музикален център-Разград, Регионален исторически музей-Разград, НЧ“Бузлуджа 2010“, Капански ансамбъл-Разград, представители на политически партии и Инициативни комитети за участие в президентските избори.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *