Баба Марта в Общината

Ученици от ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград подариха изработени от тях мартеници на Кмета на Община Разград Добрин Добрев с пожелания за здраве и благополучие – съобщават от пресслужбата на местната управа. С тях бе и Баба Марта – една от техните преподавателки, облечена с народна носия.

Шестте деца, които са от 1 и 2 клас, разказаха на градоначалника, че са изработили мартеници по време на уъркшоп, посветен на хубавия български празник и организиран от преподавателките Ралица Бакалова, Даниела Савова и Ивалина Петрова. В навечерието на празника Баба Марта подарили мартениците в областната болница, в Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца (къщичките), както и в част от регионалните и местни институции.

Кметът Добрин Добрев благодари на децата за жеста и за чудесните пожелания и както традицията повелява им пожела да са румени и засмени, да се справят отлично в училище. Поздрави ги и за това, че са с красивите вратовръзки с логото на училището си. Той също подари мартеници на децата и ръководителите им.

По-късно и две деца от Комплекса от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания се срещнаха с Кмета на Разград Добрин Добрев.

Облечени в народни носии и носещи оригинална мартеница-пано, те внесоха още пролетно настроение в сградата на Община Разград. Красивата мартеница децата връчиха на Кмета Добрин Добрев с пожелания за здраве и щастие. Той ги увери, че уникалната им творба ще украси кабинета му на Баба Марта, пожела им здраве и много шестици в училище и също им подари мартенички, както и лакомства.

Мартениците са изработени от децата заедно със служителите в КЦНСТДБУ с директор Нели Русева, подаряват се на представители на различни институции.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *