Асфалтират “Велес”, следва “Странджа” и други улици от ремонта на водопроводите в Доброшката махала

От ул. „Велес“ днес започна асфалтирането след ремонта на водопроводите в Доброшката махала – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Подмяната на водопроводните в района е част от изпълнение на строително-ремонтни работи по договор от обществена поръчка с предмет „Реконструкция на улични водопроводи и сградни водопроводни отклонения в югозападната част на град Разград“. Проектът стартира през февруари с осигурено от държавния бюджет финансиране на 50% от необходимите средства за целия обект – 2 652 569 лв. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Подмяната на водопроводите бе наложителна, тъй като в тази част от града за последно са подменяни водопроводи в началото на 70-те години на 20 век, съоръженията са амортизирани, авариите – чести  и загубите на вода са над 70%.

През последните седмици заради работата по проекта се наложи временно спиране на водоподаването, както в ремонтираните улици, така и в съседни участъци, за да бъдат свързани сградни отклонения и извършено прехвърлянето от стар към нов водопровод. За последен път ще бъде спряна водата във вторник, 15 август, за да бъде приключена работата по уличните водопроводи в района.  От 8,30 до 17,00 ч. ще има прекъсване на водоподаването на следните улици: ул. „Жеравна“ – в участък от ул. „Юмрукчал“ до ул. „Велес“; ул. „Юмрукчал“ – в участък от ул. „Илинденско въстание“ до ул. „Жеравна“; ул. „Добровска“ – в участък от ул. „Жеравна“ до ул. „Дъбрава“; ул. „Дъбрава“ – в участък от ул. „Жеравна“ до бул. „Априлско въстание“; ул. „Странджа“ – в участък от бул. „Априлско въстание“ до ул. „Криволак“; ул. „Странджа“ – в участък от ул. „Велес“ до ул. „Мелник“; ул. „Ресен“, ул. „Драма“, ул. „Средна гора“, ул. „Кракра“, ул. „Родопи“, ул. „Криволак“.

Към момента работят и старият, и новият водопровод, когато всички бъдат прикачени към новия водопровод, ще спрат авариите в района – обясниха от фирма „Солей-06“, която е част от ДЗЗД”СКС-06” – изпълнителя на проекта. Новият водопровод е изпробван под високо налягане, направена е и дезинфекция.

Асфалтирането на разкопаните участъци ще се извършва с два пласта асфалт. То започна от ул. „Велес“, ще продължи по ул. „Странджа“ нагоре от кръстовището с бул. „Априлско въстание“, участъкът до кръстовището с „Велес“ ще бъде затворен до 24 август. След „Странджа“ ще се асфалтират: ул. „Лозенград“, „Охрид“, „Битоля“, „Китка“ и други. Очаква се асфалтирането на прокопаните участъци да приключи до 10 дни.

 

 

 

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *