Асим Адемов в Брестовене: Трябва да обръщаме внимание на духовността, образованието и културата, грижата за читалищата е важна

„Впечатлен съм от начина, по който се подкрепя читалищната дейност, духовния живот в Брестовене” – коментира в заветското село Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов. Той заедно с народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова участваха в предизборна среща в НЧ”Просвета 1919”-Брестовене.

Адемов коментира, че в много райони, където управлява ДПС, материалното доминира, не се обръща внимание на духовния живот и затова е важна дейността на активните читалищни дейци и поддържането на материалната база, с която разполагат. „Моето призвание е да бъда учител и затова считам за много важно да се обръща внимание и на образованието и културата”  – допълни още Адемов.

В листата за общински съветници на ГЕРБ достойно място заема председателят на читалищното настоятелство Димитър Лаков – представи го общинският председател на ГЕРБ и кандидат за кмет на Община Завет Младен Чакъров.

Гост на срещата бе и кандидатът за кмет на село Брестовене от Земеделски народен съюз Зюлфие Исмаил, която пък е бивш председател на читалищното настоятелство. „ГЕРБ няма кандидат за кмет в Брестовене и тъй като идеите на ЗНС са най-близки до нашите, подкрепяме кандидатурата на Зюлфие Исмаил” – съобщи Чакъров.

Народният представител Десислава Атанасова припомни, че не за пръв път посещава Брестовене, била и при хората и при поставянето на проблема с местната мандра. По думите й той е разрешен и в интерес на местните хора и екологията, както и в интерес на бизнеса. Тя призова да се запази етническата толерантност в региони като Лудогорието, където от векове представителите на различни религии етноси празнуват заедно празниците си, споделят тревогите и радостите си.

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ: Татяна Недкова, Марияна Лазарова, Юлвие Мемишева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *