Арест за разградчанин, обрал кафе автомат

Състав на Окръжен съд Разград потвърди наложена от Районен съд Разград мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР-Разград – съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Разград.

Обвиняемият Пламен П. е задържан в Разград. В условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – пари /монети/ на обща стойност 260 лева от кафе автомат на „Селекта Вендинг” ЕООД с намерение противозаконно да ги присвои.

За престъплението Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Районен съд Разград с протоколно определение от 25.11.2019 г. е наложил на Пламен П. мярка за неотклонение „задържане под стража”.

С частна жалба служебният защитник на обвиняемия поиска от Разградския окръжен съд изменение и налагане на по-лека мярка за неотклонение – „подписка” или „домашен арест”.

Съставът на Разградски окръжен съд счете, че може да се направи обосновано предположение относно съпричастността на обвиняемия към инкриминираното престъпление, за което му е повдигнато обвинение. Видно от свидетелството за съдимост обвиняемият Пламен П. е и многократно осъждан.

Съдът остави без уважение частната жалба и потвърди Протоколното определение на Районен съд Разград.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *