Арестуван за блудство с две сестрички остава в ареста осми месец

Разградският окръжен съд остави без уважение молбата на подсъдим за отмяна на взета на 28 март мярка за неотклонение „задържане под стража”, алтернативно за изменение на същата в по-лека. Това съобщават от пресслужбата на Разградски окръжен съд.

Искането на защитата бе мотивирано с нарушено здравословно състояние на 45-годишния обвиняем Бюрхан Али и продължителен срок на задържане в досъдебното производство.

В днешното заседание бе прието заключението на назначената по делото съдебно-медицинска експертиза, според която подсъдимият не е с влошено здравословно състояние, което да е несъвместимо с условията на затвор и да налага изменение на взетата му мярка. Към момента досъдебното производство е приключило, прокуратурата е внесла обвинителния акт, а съдът е насрочил разпоредително заседание.

Мъжът е обвинен в това, че в периода от февруари 2017 г. до 25 март 2019 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица, ненавършили 14-годишна възраст – две сестрички на 9 и 13 години.

Според Наказателния кодекс наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от пет до двадесет години.

Определението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *