АПИ с втора добра новина за Лудогорието днес: одобри проект за ремонт на Околовръстното на Исперих

Агенция „Пътна инфраструктура“ одобри проект и задание с предмет: „Извършване на превантивен ремонт на „РП 111-205 „1-2 – Разград – Исперих – Стефан Караджа“ от км 31+281 до км 31+935 (ул. “Васил Левски” в гр. Исперих) – с дължина на участъка 0,654 км и път 11-23 “Русе – Кубрат – Исперих – Дулово” (Улици „Васил Левски“, „Христо Смирненски“, „Ахинора“, „Никола Вапцаров“ и „Арда“ в гр. Исперих) от км 78+753 до км 82+932 – с дължина на участъка 4,179 км – обща дължина на пътния участък 4,833 км“ на територията на ОПУ Разград“. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Изброените в предмета на заданието улици от град Исперих, съставляват околовръстния път около населеното място. Общата стойност на видовете строително-ремонтни работи е 5 540 000 лв. Работата по участъка се планира да започне до месец. Отсечката е част от второкласния републикански път II-23 „Русе-Кубрат-Исперих-Дулово“, който преминава през три области: Русе, Разград и Силистра. Пътят е с много важно социално и икономическо значение за региона. Той е главна пътна артерия за връзка със съседните области Русе и Силистра. Използва се както от фирми за превоз на стоки и суровини, така и от граждани за всекидневни пътувания. По пътя има значителен тежкотоварен трафик, който допълнително се увеличава през активния селскостопански сезон.

Областният управител Гюнай Хюсмен заявява ангажимент лично да наблюдава работата на фирмата изпълнител за качественото изпълнение на ремонтните дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *