Антонио Конте: „Лудогорец” е добър отбор с добри единици, трябва да изиграем мача с пълна сериозност

Уважение към българския си съперник и признаване на качествата му показа наставникът на „Интер”-Милано Антонио Конте на пресконференцията, която даде за български, италиански и румънски журналисти в Разград преди утрешната среща от турнира „Лига Европа”.

Конте и защитникът от „Интер” Антонио Ранокия пристигнаха по-рано за пресконференцията си в Разград и тя започна няколко минути преди уречения час. Преди това за разлика от досега пристигалите на „Хювефарма Арена” европейски отбори италианците предварително обявиха, че няма да проведат тренировка в деня преди мача, но все пак се появиха на стадиона малки преди пресконференцията и разгледаха терена.

Конте коментира, че тимът му излиза срещу отбор, който играе редовно в евротурнирите, играе много добре, играе нападателен футбол, в първенството си води в класирането с голяма разлика. Това според наставника на нерадзурите е основание да се излезе се изиграе утрешния мач с пълна сериозност. „Лудогорец” е добре организиран отбор с добри единици” – бе кратката характеристика, която Конте даде на българския отбор.

На въпроси на румънски журналист кого от футболистите на „Лудогорец” би определил като най-добър Конте не отговори, уточнявайки, че по принцип за отделни единици не говори, смята, че успехите се дължат на работата на целия отбор. Призна, пак в отговор на румънския колега, че името Моци му е познато, понеже е играл в Италия.

„Подхождаме с пълно уважение към отбора от Разград, имат много добро нападение, но сме проучили и слабите им страни и ще ги използваме утре” – категоричен бе Конте.

Той уточни, че двама от футболистите му са останали в Милано. Хърватинът Марсело Брозович е с травма на глезена и не тренира от няколко дни, а Милан Скриняр е болен от грип.

Попари ни загубата от „Лацио” – призна Конте, но допълни, че това се отнася най-вече за резултата (2:1 за „Лацио”), не и за играта на „Интер”, която не била лоша, а освен това тимът от Рим бил в много добра форма в момента. „По всякакъв начин ще се стараем да забравил този мач и утре да постигнем положителен резултат” – каза Конте.

Защитникът Андреа Ранокия заяви, че всеки футболист, който носи цветовете на „Интер”, трябва да има високи цели, но те се постигат с много малки стъпки. „Трябва да се постараем утре да направим тази стъпка и да продължим напред да гоним по-високи резултати” – каза още Ранокия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *