Александра Златева от Разград с голямата награда от конкурс за патриотична песен в Панагюрище

17-годишната Александра Златева от Разград спечели най-голямата награда – Гран При статуетката „Живият пламък“ – от XVI-тия Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“, който се проведе на 15 и 16 май в Панагюрище – съобщиха близки на изпълнителката. Алекс е с първо място и в своята възрастова група – трета. През журито с председател доцент Етиен Леви и членове Хайгашод Агасян и Иван Лечев тя е представила песните „Обичам те, майко Българийо“ и „ Докога“.

Александра Златева е ученичка в XI клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“- Разград. Обучава се в Школа за естрадно пеене към Младежки дом- гр. Търговище с ръководител Кремена Кряколова. Младата изпълнителка отправя специални благодарности на Директора на Капански ансамбъл-Разград Светослав Стойчев, който е помогнал за сценичната й визия.

XVI-тото издание  на конкурса за патриотична песен е посветено на от 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание. Събитието има конкурсен характер, а негови организатори са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс и инициативен комитет. Като своя цел конкурса дефинира разпалването на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, както и откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство. В голямата зала на Театър Дом- аметник Панагюрище 293 участници, от 25 града, разделени в три възрастови групи: I група – І – ІV клас; II група –V-VІІІ клас; III група – ІХ – ХІІ клас, си оспорваха наградите на фестивала. В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации участваха с две песни, като първата задължително беше с патриотична насоченост (за родината, за семейството, за родната природа), а втората – патриотична или забавна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *