Александра Златева – отново с Гран При

Отново Гран При за талантливата разградска певица Александра Златева.

На 21 и 22 септември тя участва в XI издание на Международен конкурс за вокално изкуство “Морски зведички” –Варна, проведен в концертна зала “Владиславово” на Народно читалище ‘П.Р.Славейков 1928″ във Варна. Организатор е Народно читалище ‘П.Р.Славейков 1928″ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.

В конкурса се изявиха нас 90 участника от градове в цялата страна, както и представители от Украйна и Румъния. Участниците са на възраст между 5 и 25 години. Александра се състезава в IV възрастова група (15-18 години). Конкурсната програма е включвала изпълнение на две песни, като едната задължително на български език и от български автори, а втората – по избор.

Жури в състав: Председател: Мими Иванова – поп певица и вокален педагог и членове: Дамян Попов – поп изпълнител и автор на хитови български песни, Георги Янков – поп изпълнител и вокален педагог, Александър Андреев – председател на съюза на артистите във Варна и Тома Езекиев – вокален педагог присъжда най-голямата награда на конкурса „Гран При“ – статуетка, авторски проект на художника Росен Германов.

Александра е ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград и в момента се обучава в класа по поп пеене на Кремена Кряколова към Младежки дом-Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *