Айдън Нихадов: С ГЕРБ Лозница може да се превърне в модерен европейски град

„Малка община като нашата може да се превърне в модерен европейски град и това е напълно осъществимо с ГЕРБ” – заяви на откриването на предизборната кампания на управляващата партия в Лозница кандидатът за общински кмет Айдън Нихадов.

Пред пълната зала в читалище „Пробуда 1912” той бе представен от общинския лидер на ГЕРБ Нурие Црънгалова. Пред членове и симпатизанти на политическата сила тя обяви намерението на партийния актив да води толерантна предизборна кампания с амбиции да надгради над постигнатото при предходния местен вот.

Кандидатът за кмет на Лозница, излъчен от ГЕРБ, сподели мотивите си да се включи в предизборната борба: „В Лозница са моите приятели, с които мечтаем за ново бъдеще на нашата община, защото ние сме избрали да останем да живеем тук и тук отглеждаме нашите деца, да бъдем до нашите родители. Цял живот ме е било грижа за родното място, искал съм община Лозница да има най-доброто и в работата си досега съм давал всичко от себе си, защото хората тук заслужават най-доброто. Сега имам шанса да участвам пряко в подобряване на условията за живот и вие с вашето доверие можете да помогнете да изпълня това – да бъда част от управлението и да вкарам всички добри идеи за развитие, които имаме.”

Нихадов представи 14 приоритета за развитието Община Лозница, сред тях: Финансова стабилност и привличане на инвестиции за откриване на нови работни места; Подобряване на инфраструктурата на общината; Преразглеждане на данък МПС и данъчни облекчения за инвалиди; Обществено допитване за всеки важен проект; Строг контрол върху строителството и ремонтните дейности – важно е не само нещо да се прави, а то да бъде качествено; бързо работеща администрация; Строга отчетност, прозрачност и отговорност и нулева толерантност към корупцията.

Айдън Нихадов е на 36 години, родом е от Лозница. Завършил е Спортното училище във Варна. В този период е републикански шампион по борба свободен стил, момчета 1997 г., многократен вицешампион на страната, през 2010 г. е шампион „Олимпийски надежди“ за юноши на международен турнир по борба през 2001 г.

Завършва Педагогическия факултет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, магистър с квалификация „Спортна педагогика“. От 2006 г. работи в СУ“Христо Ботев“-Лозница, в периода 2007-2009 г. като възпитател в Средношколското общежитие, а през останалото време – като учител по физкултура.

Айдън Нихадов е семеен, баща на три деца, съпругата му Зюлбие Шабанова е също с педагогическо образование, специалност „Българска филология“. Нихадов е член на ГЕРБ от 2019 г.

Той е и водач на пълната листа от 17 кандидати за общински съветници от ГЕРБ. Нихадов ги представи така:  „Зад каузата ни за промяна на община Лозница, в листата ни застават педагози, инженери, икономисти, лекари и предприемачи. Ярки представители на гражданите – хора, градили своя авторитет с години, млади, активни личности. Хора, които могат да представляват в общинския съвет цели сектори – образование, земеделие, транспорт, култура.”.

ГЕРБ в Лозница има и 7 кандидати за кметове на населени места.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *