АДМ-Разград финансира ремонт на интензивната зала в МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и връзката с Кардиология и Вътрешно отделение

Най-голямото предприятие за преработка на царевица в страната, българското подразделение на компанията, „ADM Разград“, ще подпомогне болницата в града с финансова подкрепа – съобщават от дружеството. Инициативата е част от политиката за социална отговорност на дружеството и поетия ангажимент към местната общност.

Средствата ще се разходват съобразно волята на управата на болницата за подобряване битовите условия. Предвижда се освежаване на интензивната зала и осъществяване на топла връзка между кардиологичния сектор и отделението по вътрешни болести. Подобренията са с цел повишаване качеството на диагностично-лечебния процес на пациентите и по-благоприятните условия за работа на медицинските специалисти.

ADM е един от най-големите преработватели на хранителни и селскостопански продукти в света и единственото предприятие у нас, което се занимава изцяло с преработка на царевица, производство на нишесте и глюкозо-фруктозен сироп. Заводът оперира в Разград повече от 30 години, а в него работят над 380 служители на пълен работен ден.

Компанията редовно дарява средства в подкрепа на местната общност, включително за културни събития, образователни организации, спортни клубове, кампании за превенция на наркотиците и за помощ на деца и възрастни в неравностойно положение. „ADM Разград“ участва и в инициативи за почистване на пътищата в региона и за подпомагане на засегнатите от бедствия села в околността.

Най-голямото предприятие за преработка на царевица в България работи в активно сътрудничество с община Разград и подкрепя усилията на градската пречиствателна станция за поддържане качеството на водата и въздуха.

За да постигне по-голяма енергийна ефективност в производството, компанията планира да намали потреблението на природен газ с близо 10 000 тона годишно. Последната инвестиция на дружеството по разширяване на дейността, с която заводът удвои производствения си капацитет, беше завършена през 2021 г. и е най-голямата частна инвестиция в България.

С дарението си за МБАЛ „Свети Иван Рилски”, „ADM Разград” се надява да подкрепи нейната дейност и тази на медицинските специалисти, които се грижат за здравето и живота на жителите на Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *