„АДМ-Разград” сподели летния си празник с разградчани

„АДМ-Разград” сподели с жителите на Разград традиционното си лятно парти, на което се събират всички служители и семействата им.

Празникът се проведе в Градския парк, започна от колодрума и продължи към Ронда, където бе концертът на талантите на „АДМ-Разград”.

Преди те да излязат на сцената, за децата имаше много забавни игри с награди, брандирани с логото на фирмата. Детските игри завършиха със снимка с дрон на малчуганите, подредени под формата на сърце.

Една от игрите обаче имаше продължение и на сцената. С помощта на треньора в клуба по ориентиране „Абритус” Татяна Станева децата, разпределени в отбори, търсиха скрити съкровища в парка. Намериха 6 табелки, на които са изписани шестте ценности, които споделя „АДМ-Разград” – Почтеност, Уважение, Отговорност, Уважение, Постигане на целите, Находчивост и Екипна работа. Табелките бяха подредени като пъзел на табло на сцената от капитаните на отборите.

Преди концерта изпълнителният директор на „АДМ-Разград” Стив Матушек поздрави служителите във фирмата и техните семейства, приветства и всички разградчани, които имаха възможност в парка да присъстват на празника. „Семействата и приятелите ни са гръбнакът на нашата общност и затова си опитваме да ги интегрираме. Лятното парти е прекрасен повод да се радваме на времето заедно.” – обясни той философията на събитието.

Дългогодишният служител в „АДМ-Разград” Гюлчин Ахмедова, която е и ангажирана с реализацията на голяма част от проектите в областта на дарителството, представи основните инициативи, случили се през последните години с подкрепата на дружеството.

Стотици са спонсорствата, които заводът прави от години за детски градини, училища, Филиал-Разград на Русенски Университет „Ангел Кънчев”, спортни клубове, организации и сдружения на инвалидите в България, организации на незрящите, пенсионерски клубове, съюзи, всички социални институции на територията на общината, сдружения с нестопанска цел, културни институции, читалища, фолклорни ансамбли, Центърът за работа с деца, Центърът за ученическо техническо и научно творчество, школи по танци, есперантски клубове и сдружения, Федерация на жените, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, Областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

От 2016 г. АДМ-Разград взема решение да разграничи дарителството от спонсорството и отнася първото до по-наболели проблеми, с по-голям обсег на полезност за хората в региона.

Понастоящем местната програма за дарителство е част от глобалната програма на компанията, чийто фокуси обхватът е хармонизиран с целите на ООН за устойчиво развитие в сферите: Продоволствена сигурност, чиито фокуси са нулевият глад и чистата вода; Здраве и благополучие, което е насочено към достоен труд и икономически растеж и Устойчивост – на климата и живота на Земята.

В глобален план през изминалата 2023 година международната програма на корпорацията-майка предоставя по целия свят близо 2 700 000 пакети с хранителни продукти. 656 413 души получават достъп до чиста вода, 505 256 души са подпомогнати чрез направлението здраве и благополучие; спестени са 39 110 тона CO2 чрез намаляване ефекта на въздействие и са засадени 193 133 дръвчета.

Локално за България и общността в региона по-крупните дарения на „АДМ-Разград ЕАД са предназначени за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания; Фондация „Заедно в час“; Филиал- Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев” – Разград; Дом за стари хора-Разград; Сдружение “Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега”; Театрално-музикален център – Разград; SOS Детски Селища –България; Фондация „Монтесори”-Разград; Български Червен Кръст –Разград.

Доброволчеството е друга благородна дейност, която от скоро става приоритет сред служителите на завода – разказа Ахмедова. От самото стартиране на инициативата в началото на миналата година досега доброволци на завода отстраняват голямо нерегламентирано сметище в близост до недействащия вече стъклозавод. Регулярно се правят уборки покрай пътища и особено замърсени зони. С голяма бързина успяват да се съберат парични средства, храни, дрехи, килими и други потребни вещи за домакинствата, за пострадалите след ураганния вятър в с. Лъвино в края на октомври миналата година. В началото на зимния сезон миналата година група доброволци сглобяват десет къщички за приюта за кучета на НПО „Защита животните в Лудогорието“ от отпадните палети на завода, а тази пролет добавят към тях и три пейки за алеите там. През февруари тази година нови дванадесет доброволци подаряват пролетно почистване на приюта, а съвсем наскоро деца на служители на АДМ Разград дават част от своите играчки на косматите обитатели там. През есента на миналата година, съвместно с Български Червен Кръст – Разград, заводът изготвя 300 кашона с хранителни продукти, които раздава на най-нуждаещите се хора в цялата Разградска област. Дружеството реагира веднага с поставяне на кутии за събиране на средства за хора, които имат потребност от скъпоструващи лечения. На 8-ми март, с дарени от доброволци на завода средства биват закупени и изготвени подаръчни пакети за дамите от Дома за Стари хора и Дома за пълнолетни лица с деменция в гр.Разград, които доставят голяма радост на всички.Друга акция, с която служителите на АДМ Разград трябва истински да се гордеят, е засаждането на 70 широколистни дръвчета в Градския парк, извършено заедно с членовете на техните семейства. Сред дарителските жестове е и този на служителка на завода, който е отрязала дългата си коса и я е дарила за изработване на перука за жени с химиотерапия.

Последното по време доброволческо събитие на завода е двудневният поход, проведен на 31-ви май и 1-ви юни. За двата дни са били извървяни близо 18 километра за около общо 7 часа. Всеки извървян километър е регистриран в специална платформа на фирмата-майка и е генерирал по пет щатски долара, или общо 2700 долара от тази доброволческа група, които се даряват на Световната Хранителна Програма.

В концерта тази вечер участваха талантливи деца на служители в „АДМ-Разград” или самите служители: Калина Коджахристова и Божидара Янева – възпитанички на школата по изкуства ,,EnjoyMusic&ArtSchool“ с художествен ръководител Адриан Маджаров; Момчил Стоянов, представител на детската школа към Клуб по спортни танци „Фея – Данс“ с ръководител Стефания Павлова; самата Стефания Павлова, също възпитаничка на „Фея – Данс“; Николета Русева, Йорданка Минкова и Милен Димов от танцов клуб „Абритус“ към НЧ”Бузлуджа 2010 с художествени ръководители Емилия Русева и Кремена Иванова. Част от концерта бе и дуетът Димитър и Христо.

Празникът завърши с хоро, на което се хванаха всички и заря.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *