Автото празнува 101 години

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на патронния празник на ПГТС“Христо Смирненски“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Г-жа Расим поздрави учениците и педагогическия състав с празника и отбелязването на 101 години от създаването на най-старото професионално училище в Разградска област. Тя връчи на директора на училището Димитричка Ангелова поздравителен адрес от заместник-кмета и изпълняващ функциите на кмет Добрин Добрев.

Част от празничната програма бе рецитал със стихове на патрона на училището Христо Смирненски, както и изпълнение на английски език на стихотворението „Юноша“ и на руски език на творба на Ал.С.Пушкин.

Признание пред съучениците си и пред официалните гости получиха и призьорите от национални състезания по професии. Част от отличията връчиха заместник-кметът Хабибе Расим, главният секретар в Областна администрация Михаил Тодоров, ст.експерт в РУО-Разград Албена Добрева. Отличия бяха предвидени и за ръководителите на децата. Много добро е представянето в състезанието „Най-добър млад строител“ на Алисин Мустафов с ръководител Минчо Балев. В състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ призово място извоюваха Мариян Кръстев Илиян Маринов, Мариян Кръстев и Калин Радев с ръководител Атанас Коцев. Най-скорошното отличие – от месец март – е на Мариян Кръстев, който е класиран на шесто място на национално ниво в състезанието „Най-добър техник в  машиностроенето“. Призове от училищния директор имаше и за още трима преподаватели: инж. Марин Маринов, инж. Илиян Йорданов и инж. Мирослав Тодоров.

Празничната програма завърши с викторина, демонстрации с мотоциклети от мото клуб „Лудогорски братя“ и майсторско шофиране с учебните коли на гимназията.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *