Абитуриентка от ППМГ заминава за Брюксел, спечели посещението с мултимедийна презентация

Абитуриентка от ППМГ спечели посещение в Брюксел от конкурс за мултимедийна презентация. Това става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен е взел участие в церемония по официално награждаване на победителите в ученически конкурс за мултимедийни презентации на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов, съвместно с Регионално управление на образованието Разград. Събитието се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров” в гр. Разград.

Наградите са връчени от Областния управител Гюнай Хюсмен, евродепутата Асим Адемов, началника на Регионално управление на образованието Ангел Петков и от членовете на журито за оценка на презентациите.

Областният управител поздрави Асим Адемов за инициативата и изрази мнение, че от всички евродепутати досега той е най-съпричастен с развитието на област Разград. Гюнай Хюсмен поздрави всички участници в конкурса и посочи, че се гордее, че в областта ни учат такова интелигентни и любознателни ученици, както и преподаватели, които си вършат професионално работата и ги подкрепят в развитието. Областният управител посочи, че изследователската си работа по издирването на информация за будителите в Лудогорието е особено полезна, защото младите хора разбират какви талантливи и достойни хора са живели в района ни и това трябва да повод за гордост и стимул за развитие на младежите.

Участие в конкурса взеха 26 ученици от цялата Разградска област. Те показа много добри познания в областта на историята на региона, както и креативни и интересни подходи при разработването на презентациите.

Презентациите бяха оценени от безпристрастно и компетентно жури в състав: писателят Димитър Петров – служител в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, историкът Иво Стоянов, който наскоро издаде книгата „Разград и войните на Османската империя ХV-ХІХ век“ и главният експерт в Областна администрация Разград – Светлин Симеонов.

Победител в оспорваното състезание е Мария Христова Червенкова – ученичка от XII клас от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Разград. Тя представя по оригинален начин – като витуална разходка в музей интересни факти за композитора и музиканта Димитър Ненов, за художника Данаил Дечев, за просветните дейци Станка Николица Спасо-Еленина, Никола Икономов и за Анание Явашов. Нейната награда е в визита в Брюксел с цел запознаване с работата на Европейския парламент. Второто място зае Сертан Сезгинов Абтулов – ученик от XI „а” клас в Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина”. Трета награда получи Бейшан Бейтула Яфес – ученик от X клас в Профилирана гимназия „Васил Левски”, град Исперих.

Поощрителни награди получиха: Диляра Севгин Мустафа – ученичка от IX клас в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград; Стоян Дениславов Йорданов – ученик в X „б” клас  в Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи”, гр. Разград; Онур Бюлент Шеит – ученик в VIII „в” клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград; Синан Гюрджан Мехмед – ученик от 11 „а” клас в Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“, град Исперих; Теодосия Светославова Тодорова – ученичка от IX „в” клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, гр. Разград, Станко Динев Мечков от 9 клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”- гр. Разград и Емре Салиев Еминов от 9 клас в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Самуил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *